Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

UTAN PRINCIPER

***

Alltså, jag gillar svartvita bilder också. Gissar att en bra bit över 90 % av dom bilder jag visar är färgbilder, men jag vill inte säga att jag gillar dom bäst. Bäst är inget bra ord. Jämförelser är över huvud taget inget bra. Så fort jag eller ngn annan sagt bättre eller bäst undrar jag - hur känner dom andra då? Dom och dom förresten, jag menar vi som inte är bättre eller bäst, hur känns det för oss? Nu pratar jag inte om foto egentligen heller, nästan inte alls om foto faktiskt. Det finns väldigt mkt annat. Också. 

*

Ännu värre är att jag ena dagen tycker så, andra dagar så. Borde man vara likadan hela tiden, tycker ni det? Borde man ha principer? Det har inte jag, inte om jag ska vara ärlig, stå för min egen sanning. Ena dagen är jag glad, andra dagen är jag inte det. Ena dagen tänker jag mest på döden, andra dagar tycker jag livet är härligt att leva. Eller dagar och dagar förresten, dom kan vara korta om jag säger så, typ tre minuter.

*

Jo, förresten, kanske har jag en princip. Jag försöker lyssna på mitt hjärta så mkt jag kan. Jag behöver mer träning, jag vet. Under större delen av mitt liv har jag bara lyssnat på förståndet. Det är väl också bra, när man jobbar, köper hus och bil och så där. Men det är väldigt lätt att missa det väsentliga. Det som gör oss glada, eller lyckliga. Det - har jag förstått - har väldigt lite med förståndet att göra.

Annsjön i går eftermiddag

*

***Postat 2018-01-22 22:48 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

APROPÅ MASSFOTOGRAFI OCH SOLSKEN

  ***

Som jag nyss berättade i föregående blogg fick vi till sist lite sol också i Östergötland, efterlängtat. Men inget är för evigt, idag är det halvmulet igen och i morgon ska det regna. Intressant? Nja, det beror på. Alltså på vad man förväntar sig eller vill se på bloggen. Mina kameror har följt mig genom livets alla skiften sen jag var 12 ungefär. Bilderna är hemifrån, från skolan, på tjejerna, studietiden i Göteborg, giftermål, barn, tjänsteresor, barnbarn, ålderdom. Och utöver allt det  här som jag fortfarande tycker är viktigt finns tio gånger så många bilder på grässtrån, vattendroppar, spindelnät, rostiga skruvar, stadsbilder, vackert vädersbilder, regnvädersdagar och annat som har noll och intet värde efter en tid men som underhåller mitt fotointresse, som fungerar som fotopraktik och som utbildning och är uttryck för vad jag i stunden sett eller upplevt. Och ett axplock av allt detta delar jag numera här. För den som vill läsa

*

Såklart läser jag andra bloggar också. Jag har få uppfattningar om hur en blogg ska se ut för att vara intressant, ändå väljer jag, jag läser ju inte allt. Men jag väljer i stunden, inte efter någon slags princip.  Därför blir det heller liksom sällan aktuellt att kritisera en viss typ av bilder, eller en viss typ av fotografer. Ju äldre jag blir desto mindre förståelse känner jag också för elittänkande. Då och då ser jag ordet massfotografi, på något sätt ställt i kontrast till annan fotografi. Uppenbart är att vi har en tid av massfotografi eftersom en stor andel av världens befolkning har tillgång till mobiltelefoni (av världens ca 7 miljarder invånare har sex tillgång till mobiler, medan bara 4,5 har tillgång till toaletter). Alla mobiltelefoner går det inte ta bilder med, men med ganska många. Så visst tas det mycket bilder. MÅNGA fler bilder än före mobilernas ankomst. Och det tycker jag är fantastiskt, så många fler människor på jorden som nu kan glädja sig åt att kunna bevara ögonblick och kunna dela bilder på nära och kära med andra nära och kära! Fantastiskt! Så visst är massfotografi en realitet. Frågan är om det är nödvändigt att ställa det i kontrast till annan fotografi? Förr i tiden, långt tillbaka, var det bara prästerna och vissa andra som kunde läsa, nu läser den övervägande delen av jordens befolkning så kanske skulle vi kunna tala om massläsning, till skillnad då mot dom (vi) riktigt(?) skolade? Och numera har vi masstennis och massutförsåkning jämfört med hur det var för femtio år sen. Jag glädjer mig åt att ha kunnat prova båda, periodvis med viss regelbundenhet, trots ljusår från dom duktiga. Ändå har det varit just roligt! Här kommer en vackertvädersbild med ek :-)

*

***Postat 2018-01-22 11:54 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

VARFÖR EKÖN HETER JUST EKÖN

***

Inte så svårt att förstå. Är det ändå någon som undrar så kommer några bilder från gårdagens förmiddagstur på Ekön i strålande sol

*

*

*

*

*

***Postat 2018-01-22 10:32 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

KVISMAREN IDAG

***

Äntligen behagade solen titta fram också över Östergötland idag. På förmiddagen blev det ett par timmar ute på Ekön och på  eftermiddagen kunde jag inte låta bli att åka upp till Kvismaren lagom till solnedgången. Jag hade inte en tanke på fåglar utan var ute efter känslan av frihet och rymd över dom frusna våtmarkerna däruppe. Och jag blev inte besviken 

*

*

***Postat 2018-01-21 23:02 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

SLOTTSPARKEN OCH AURORATEMPLET

***

Slottsparken och Auroratemplet är lika vackra på vintern som sommaren, i alla fall nästan. Och efter ha sett torkan och den avstängda forsen i somras är det roligt att se det motsatta nu.Massor av vatten, lika mycket som det annars bara brukar vara vid vårsmältningen!

*

*

*

*

***Postat 2018-01-19 19:16 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 3 ... 449 Nästa 

Tidigare blogginlägg