Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

NUFÖRTIDEN

***

Nu för tiden händer det då och då att jag lägger mig en stund på da´n, det gjorde det aldrig tidigare. Att jag skulle lägga mig och vila mitt på dan fanns inte på kartan. Men som sagt, nu gör det det. Det är skönt, inte minst under dom riktigt varma dagarna vi haft har det varit skönt. Ändå känner jag då ofta ett inslag av nedstämdhet, eller kanske är det nostalgi, inte vet jag. På sängen, mitt på dagen, påminner mig om när jag var sjuk som liten. Jag hör människor och bilar därute, där, där livet fortfarande pågår. Ibland hör jag kompisarna komma från skolan. Solen lyser och äppelträdet utanför är alldeles vitt av blommor, härinne är ljuset mindre intensivt och det är alldeles lugnt. Ibland, inte så ofta dåsar jag till, men för det mesta pågår många tankar, jag har förunderligt svårt att stäng av tankeflödet. Tankeflödet stillnar bäst när jag mediterar, då drömmer jag inte heller.

*

Häromdagen hade jag mailkontakt med en ungdomskompis (A) jag inte haft kontakt med på länge, en av dom som är med på mina gamla 50-talsbilder. A berättade om sin hustru som är sängbunden sen snart ett och halvt år sen, sängbunden och inte kan äta och dricka själv utan får det via sondmatning. Som A sköter, eftersom hon vårdas hemma. Någon hjälp utifrån får de inte. A berättade att han inte varit hemifrån en hel dag på 16 månader. Jag reser mig och går upp från sängen, ut i solskenet och betraktar äppelträdet. Det har börjar snöa vita äppelblomsflingor på gräsmattan och om en stund hoppas jag få höra dom första tornseglarna.

*

*

***Postat 2018-05-19 10:55 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

FRIGJORD KRAFT

***

*

*

***Postat 2018-05-18 22:26 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

SÅNGLÄRKA

***

Den har ju varit här länge nu, upp emot två månader, så det finns inget nytt i detta. Däremot har jag varken tagit och ännu mindre visat några lärkbilder i år. 100-400:an var med för att  se om det fanns några svalor därute vid Risinge. Det fanns det, flera stycken hussvalor,  men dom hann jag inte med. Lärkor finns det mycket av därute på fälten och dom sjunger intensivt, härligt!

*

Det är väl egentligen bara första bilden som är skarp men jag gillar att se hur den sjunger på andra och den tredje, ja den åkte med av bara farten.

Förstora!

*

*

*

***Postat 2018-05-18 12:33 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

FÖRSOMMAR VID HÄLLESTADSÅN, SONSTORP

***

Försommaren är fantastisk. Jag kan inte låta bli att ta mina bilder på det jag ser, det som glädjer mig. Ibland är det landskap rätt upp och ner, ibland är det blommor, vilda eller i trädgården, ibland är det solnedgångar. Då och då tänker jag att nu måste jag hitta på något annat än natur och landskap, svartvitt helst, gärna fyrkantigt och gärna inomhus. Men det faller pladask efter första tanken. Till att börja med vill jag inte gå in över huvud taget, jag vill ut och känna vad jag är delaktig i, hela tiden. Och inget behöver jag göra eller arrangera, allt finns där redan 

*

*

*

*

*

***Postat 2018-05-17 22:39 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

BJÖRKTRAST

***

På seneftermiddagen, när det gick att sitta ute igen (+29 C i skuggan tidigare), satt jag i trädgården och njöt av kvällssvalkan. 100-400 hade jag satt på, kanske kunde jag få en skymt av en tornseglare tex? Nej, nå´n sån har jag ännu inte sett till. Men en björktrast kom på besök, ivrigt födosökande på gräsmattan. Och man tager vad man haver sa redan Kaijsa Warg, så det blev några bilder på herr/ fru? björktrast. Det slår mig när jag tittar närmare på bilderna att ansiktet visar en ganska sträng attityd, rakt framifrån nästan en smula rovfågelsliknande

*

*

*

*

*

*

***Postat 2018-05-16 22:26 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 484 Nästa 

Tidigare blogginlägg